Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest N gru 16, 2018 19:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt maja 10, 2016 20:04 
Offline
Warrior/Ranger
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 05, 2005 17:30
Posty: 236
Lokalizacja: Rzeszów
Durnych pytań ciąg dalszy :D

Jakie realne możliwości eliminacji agentów przeciwnika ma minion player? Zaatakować chyba nie może, nie ma żadnych resource eventów żeby agenta tapować/discardować/wracac na rękę itp. Jedyne co mi przychodzi do głowy to Malady - o ile agenta można uznać za charactera. Jeżeli Malady jest legalnym sposobem to pewnie jeszcze agent musiałby być odkryty...

Magic. Shadow-magic. Playable during the site phase on a non-Ringwraith, non-Wizard character at the same site as a shadow-magic-using character. Target character must make a corruption check modified by -1 followed by a body check (modified by +1 if tapped). If target character is a hero and is eliminated by these checks, you receive his kill marshalling points. Unless the shadow-magic-user is a Ringwraith, he makes a corruption check modified by -5.

Jeżeli agenci liczą się jako "character" to czy np robią testy korupcji przy tapnięciu Ren the Unclean? Na nim jest napisane "each character in play must make a corruption check."

Tak sobie tylko gdybam...

Macie jakieś inne pomysły?

_________________
Członek Grupy Trzymającej Władzę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt maja 10, 2016 20:57 
Offline
Shadow of the East
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 03, 2006 10:24
Posty: 1674
Lokalizacja: Warszawa
Minion nie ma żadnych kart do obrony przed agentami;) Malady też tu nic nie pomoże, to jest hazard, nie postać, którą możesz targetować tą kartą.

_________________
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt maja 10, 2016 21:27 
Offline
Warrior/Ranger
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 05, 2005 17:30
Posty: 236
Lokalizacja: Rzeszów
Jednym słowem bida z nędzą, żeby jacyś tam szpiedzy tak bezkarnie szkodzili sojusznikom...

_________________
Członek Grupy Trzymającej Władzę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz maja 12, 2016 12:13 
Offline
Warrior/Ranger/Sage
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz maja 20, 2004 9:12
Posty: 968
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Chodzi o walkę czy o agentowe hazard eventy?

Nie było przypadkiem takiego przepisu, który zabraniał grać agentowe hazard eventy na minion playera? A ataki agentów były detainment.

Nie jestem na bieżąco z przepisami :? a pamięć coraz gorsza, więc mogą to być głupoty...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz maja 12, 2016 12:22 
Offline
Warrior/Ranger
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 05, 2005 17:30
Posty: 236
Lokalizacja: Rzeszów
Ataki mnie nie martwią. Od dawna zmorą minionów jest Golodhros i jego wbudowana zdolność influencowania.

_________________
Członek Grupy Trzymającej Władzę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz maja 12, 2016 20:52 
Offline
Warrior/Ranger/Sage
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt kwi 30, 2004 21:26
Posty: 1647
Lokalizacja: Wałbrzych
Gror napisał(a):
Chodzi o walkę czy o agentowe hazard eventy?

Nie było przypadkiem takiego przepisu, który zabraniał grać agentowe hazard eventy na minion playera? A ataki agentów były detainment.

Nie jestem na bieżąco z przepisami :? a pamięć coraz gorsza, więc mogą to być głupoty...


Raczej przeciwko minion playerowi (na gracza samego w sobie ciężko cokolwiek zagrać).

CRF, Rulings by Term, Card Effect Limitation napisał(a):
You may not play the following cards if your opponent is a Ringwraith or Sauron.
Additionally, if you are not a Ringwraith or Sauron, a Ringwraith or Sauron opponent
can play these cards against you and not be affected by any of their global effects.
• All hazard events that require an agent*
[...]
* Near to Hear a Whisper and Sudden Fury from Middle- earth: Against the Shadow
and Great Need or Purpose may be played because they do not target a specific agent.


Nie ma zasady, która mówi, że zadeklarowanie akcji, pozwalającej na wyszukanie w playdecku/discard pile'u/sideboardzie karty danego typu, wymaga obecności karty tego typu w playdecku/discard pile'u/sideboardzie.

Tylko w wypadku istnienia takiej zasady można by uznać Nobody's Friend i Inner Cunning, zagrane jako short-event, za eventy wymagające agenta.

_________________
Yes - the chances of anything coming from Mars are a million to one - he said.
The chances of anything coming from Mars are a million to one, but still they come.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL