Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Pn gru 11, 2017 7:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N mar 06, 2016 14:44 
Offline
Warrior/Ranger/Sage
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lut 23, 2005 19:00
Posty: 1043
Lokalizacja: Ligota k. Bielska-Białej
Najpierw kilka cytatów, później kilka słów wyjaśnienia ;-)

Ogólne zasady mówią, że:
MELE str. 20 napisał(a):
BRINGING CHARACTERS INTO PLAY
During your organization phase, you may perform one and only one of the following activities:
· You may play a non-Ringwraith character card. You must place him at his home site or at any Darkhaven site. If you do not have enough general influence or direct influence to control the character by the end of your organization phase, then the character is returned to your hand. You must place him at his home site or at any Darkhaven site. (...)

MELE str. 57 napisał(a):
Clarification: if you do not have enough influence to control all of your characters in play, they remain in play. However, you must discard any excess characters at the end of your next organization phase. If you bring a character into play during your organization phase and then do not have enough influence to control him, the character just brought into play must be returned to your hand at the end of your organization phase.


Ale mamy dwie karty, którymi można to obejść:
Cytuj:
ELF-SONG - Long-event (R)
When Elf-song comes into play, each character at a Haven may immediately remove one corruption card. While Elf-song is in play, no character at a Haven may be discarded or returned to its owner's hand for any reason.

Cytuj:
ECHO OF ALL JOY - Permanent-event (U)
Play on a resource long-event if Doors of Night is not in play. The long-event is not discarded as normal during a long-event phase. Discard Echo of All Joy and target long-event when any play deck is exhausted or when Doors of Night comes into play.


Wychodzi na to, że dzięki tym dwóm kartom możemy w havenie utrzymać na stole całą armię bohaterów, bez względu na ilość zużywanego GI :twisted: :twisted: :twisted:
Sens wykorzystania tego kombo dość wątpliwy, ale może ktoś znajdzie jakieś ciekawe zastosowanie 8)

_________________
Kiedy spać wszyscy poszli, w pościel lub na siano,
Gdy pogaszono światła, drzwi pozamykano,
Tom i Maggot usiedli, by wreszcie pogadać
O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N mar 06, 2016 15:02 
Offline
Ranger/Diplomat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr mar 17, 2010 21:40
Posty: 205
Lokalizacja: Przeczyce
Highway miał taki deck kilka lat temu:)

Tapnięte mobilnie

_________________
Barlog's commander


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 13:46 
Offline
Shadow of the East
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 03, 2006 10:24
Posty: 1575
Lokalizacja: Warszawa
Tutaj jest link do tego decku

Elf-song trick-deck

_________________
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn mar 07, 2016 20:04 
Offline
Warrior/Ranger/Sage
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lut 23, 2005 19:00
Posty: 1043
Lokalizacja: Ligota k. Bielska-Białej
Czyli wychodzi na to, że odkryłem coś, co już dawno zostało odkryte :-P

_________________
Kiedy spać wszyscy poszli, w pościel lub na siano,
Gdy pogaszono światła, drzwi pozamykano,
Tom i Maggot usiedli, by wreszcie pogadać
O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt mar 08, 2016 11:51 
Offline
Shadow of the East
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 03, 2006 10:24
Posty: 1575
Lokalizacja: Warszawa
Mi się wydaje, że w tej chwili łatwiej wykombinować w jaki nowy sposób można przegrać a nie wygrać ;)

_________________
IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Wt mar 08, 2016 12:16 
Offline
Warrior/Ranger/Sage
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So sie 05, 2006 10:04
Posty: 764
Lokalizacja: W.M. Oliwa (Haven)
Muad'Dib napisał(a):
Mi się wydaje, że w tej chwili łatwiej wykombinować w jaki nowy sposób można przegrać a nie wygrać :wink:

To też wcale nie jest takie łatwe, choć przyznam, że jestem w tym dobry 8) (tylko ostatnio trochę obniżyłem loty, ale to pewnie minie :wink: )

_________________
Si man i yulma nin enquantuva?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL